اذيكم يا احلا سيدات فى العالم
انهارده ولاول مره وصفه المكرونة بالبشامل
مقادير البشاميل :
2معلقه كبيره سمنه ((وياسلام لو سمنه بلدى ))
كوب ونصف دقيق
نصف كيلو لبن
بهارات((ملح+فلف
ل اسود+بهارات))
الطريقه :
1_هتسيحى السمنه وبعدين تحطى عليها الدقيق وتسوى السمنه
بالدقيق يعنى تقلبيهم كويس لغايه لما الدقيق يشرب
السمنه كلها
2_بعد كده تنزلى بالبن وتقلبى وتنزلى بالشوربه وتقلبى
كويس اوى
وبعدين تحطى البهارات وتفضلى تقلبى اوى تسرحى لحسن تقلقع
منك افضلى قلبى لغايا لما تتقل خالص
نيجى بقى لللحمه المفرومه
المقادير:
كيلو لحمه مفرومه((لعمل صنيتين لو واحده يبقى نصف كيلو))
ربع كيلو بصل
صلصه طماطم
توابل((ملح + فلفل+كمون+بهارات عاديه+بهارات اللحمه))
معلقه ونصف كبيره سمنه
الطريقه :
1_تقطعى البصل مكعبات صغيره وتحمريها فى السمنه لغايه لما تدبل وتصفر وتبدء تتحمر من الجوانب
تروحى حطه اللحمه ومقلبه كويس لغايه لما اللحمه تشرب ميتها تروحى حطه الصلصه وشويه ميه صغيرن وتفدلى تقلبى وتحطى التوابل بتاعتك وبعدين غطيها وسبيها تغلى مع نفسها
وبعدين تطفى عليها هتكون كده
نيجى بقى لرص الصنيه
هتغشلى الاول المكرونه علشان تكون سهلع وانتى بتحطيها فى الصنيه
هتددهنى الصنه شويه صغنانين سمنه
بعدين ترصى اول سطر مكرونه فوق السمنه
((طبعا احنا عرفين ليه دهنين سمنه علشان متلزقش منك))
طبعا احنا كل ده سيبين البشاميل يهدى قبل اما احط الطبقه الاخيره من المكرونه
هجيب اربع بيضات
واخفقهم مع قليل من الملح والفل الاسود لوضعها على وجة الطبقة الاخيرة بعد وضع البشامل كما ترون فى النهاية بالف هنا وشفاا